sreda, april 25

Supernatural

V soboto zvečer krenemo iz Ljubljane. Z mano sta še basist Anej in Jerc, klaviaturist. Ustavimo se v Metliki, kjer poteka festival Pung Art, tam namreč nastopa Srečna Mladina, pri kateri igrata kitarist Peter in bobnar Zava. Organizator festivala v Beogradu si je zaželel, da že v soboto naredimo tonsko in tako v nedeljo le še stopimo na oder, a se nam žal ni izšlo. Treba je bilo počakati na konec nastopa v Metliki, naložiti opremo in ponoči pičiti v Beograd.
V Metliki založimo kombi, prijazni Belokranjci nam primaknejo par litrov Metliške črnine in odrinemo. Ob pol dveh v Zagrebu poberemo Emo, ob pol sedmih zjutraj pa v samem centru Beograda parkiramo pred hostlom, v katerem imamo rezervirane sobe.
Popadamo v postelje in zaspimo do poldneva! Ob enih nas spodaj že čaka fant, ki ga je organizator poslal, da nas popelje do prizorišča festivala. Do Ade Huje, polotoka na Donavi, je kar nekaj vožnje. Kupi odpadkov, poraščeni s šavjem opozarjajo, da je bilo do nedavnega tam smetišče namenjeno odvozu gradbenega materiala. Festival Supernatural se odvija vsako leto 22. Aprila, na svetovni dan zemlje in organizator želi očitno tudi z izbiro prizorišča opozoriti na perečo okoljsko problematiko. Med obiskovalci je veliko družin z malimi otroci, vse skupaj spominja na nekakšen happening s poudarkom na ozaveščenem odnosu do narave, zdrave prehrane, pomena gibanja... Pripeljemo se do zaodrja, na odru pa otroški zbor prepeva pesmice. Dopoldne je namenjeno otroškemu programu, po drugi uri pa je na sporedu program za starejše, ki ga otvarjamo prav mi. Znosimo opremo na oder, se priklopimo in Zava s samplerja spusti ritem, počasi se pridružujejo še ostali inštrumenti, tako da ima tonski mojster Boban čas urediti razmerja med inštrumeni. Tako začenjamo, kadar zaradi takšnih ali drugačnih neprilik ne moremo na tonsko vajo.
Na začetku pred odrom ni dosti ljudi, vendar se počasi nabirajo in začudeno gledajo, poslušajo in se sprašujejo kdo smo, kaj smo in od kod smo. Vidim, kako si jih večina daje takt z nogo in pokimava z glavo, nekateri že poplesavajo in se gibajo v ritmu… super, prebili smo led! Prvič smo na odru v Srbiji in prvi vtis, ki ga pustiš na poslušalcih je izredno pomemben. Nastop smo zvozili super! Vsi, ki so poslušali od blizu pa tudi tisti, ki so stali nekoliko dlje od odra, pri šankih so bili po reakcijah, ki smo jih bili deležni po prihodu z odra, navdušeni. Dal sem kar nekaj intervjujev, poklonili so nam kar nekaj objemov in potalali smo si kar nekaj petk. Prijetno smo jih presenetili in to je to! 

Hvala Srbija, Beograd, se vidimo!



Ni komentarjev:

Objavite komentar