torek, marec 20

Guerila

Na nedavni nastop v Ajdovščini imam res lepe spomine. Dobro obiskan koncert kjer se je kot po navadi, publika razvnela nekje na sredi programa, po koncu nastopa pa nas kar niso hoteli spustiti z odra. MC Hiša mladih ima izredno lepo, moderno zasnovano dvoranico, res dobrodošla pridobitev za ajdovsko in okoliško mladino.
S tonsko vajo, kot po pravilu spet malo zamujamo. V praznem prostoru je vedno težje oblikovati optimalen zvok. Ob strani se zato nervozno prestopa organizator koncerta, ob njem pa tudi dva mlada fanta, ki čakata, da nas odpeljeta na večerjo. Koncert se začne točno ob desetih, ura pa je že blizu pol devet. Vsedemo se v kombi in sledimo avtu, ki se začne dvigovati visoko nad Ajdovščino. Ni nam jasno zakaj za boga milega se vozimo tako daleč, ko pa ni dovolj časa. Po dvajsetih minutah vožnje po serpentinah, pridemo na cilj.
V mali vasi nad Ajdovščino, se ustavimo pred domačo vinarijo, kjer pridelujejo vino znamke Guerila. Tam nas tudi že čaka kuhana primorska jota s klobaso in pravi domači slivovi cmoki. Izredno prijazna lastnica nas je gostila, kot da smo njeni vnuki, njen sine pa nam je točil odlični zelen, rose in pinelo,  obenem pa nam je navdušeno pojasnjeval postopke pridelave. Res bi še ostali in popili še kakšen glaž več, a se je ura hitro približevala deseti, treba je bilo nazaj v dolino.
Še enkrat hvala organizatorjem in vsem domačim v vinariji Guerila za to enkratno pogostitev. Toplo priporočam tudi vsem ostalim!

Ni komentarjev:

Objavite komentar