S
tonsko vajo, kot po pravilu spet malo zamujamo. V praznem prostoru je vedno
težje oblikovati optimalen zvok. Ob strani se zato nervozno prestopa organizator
koncerta, ob njem pa tudi dva mlada fanta, ki čakata, da nas odpeljeta na
večerjo. Koncert se začne točno ob desetih, ura pa je že blizu pol devet. Vsedemo
se v kombi in sledimo avtu, ki se začne dvigovati visoko nad Ajdovščino. Ni nam
jasno zakaj za boga milega se vozimo tako daleč, ko pa ni dovolj časa. Po dvajsetih
minutah vožnje po serpentinah, pridemo na cilj.
V
mali vasi nad Ajdovščino, se ustavimo pred domačo vinarijo, kjer pridelujejo
vino znamke Guerila. Tam nas tudi že čaka kuhana primorska jota s klobaso in
pravi domači slivovi cmoki. Izredno prijazna lastnica nas je gostila, kot da
smo njeni vnuki, njen sine pa nam je točil odlični zelen, rose in pinelo, obenem pa nam je navdušeno pojasnjeval postopke pridelave. Res bi še ostali in popili še kakšen
glaž več, a se je ura hitro približevala deseti, treba je bilo nazaj v dolino.
Še
enkrat hvala organizatorjem in vsem domačim v vinariji Guerila za to enkratno pogostitev.
Toplo priporočam tudi vsem ostalim!
Ni komentarjev:
Objavite komentar