sreda, december 14

Madrid

Pred tednom dni dobim klic iz agencije, ki v Sloveniji zastopa znamko Ballantines: «Hej, Gušti, a imaš čas ta vikend?” “Hja, načeloma sem frej ja, kaj pa dogaja?” “Veš, naši naročniki, ki promovirajo Ballantines, bi radi popeljali znanega slovenskega glasbenika na podelitev španskih glasbenih nagrad v Madrid, pa smo se spomnili nate. Bi šel?” “Uf, ja, hudo! A že kr ta vikend?” “Ja, točno tako! Nastopajo Shakira, Enrique Iglesias in Jessie J, pa še mnogo španskih in latino-ameriških zvezdnikov bo tam. Imamo sedeže na VIP tribuni, pass za VIP backstage, rezerviran hotel v centru Madrida… V glavnem eno samo razvajanje, Massimo Savić, kot hrvaški predstavnik bo tudi tam.” “D best, moj stari, dobri Massimo. Ja, itak da grem!”
Slovensko delegacijo so poleg mene, seveda službeno, zastopale še tri prikupne blondinke; Saša, Irena in Nina. Pristanku v Madridu je sledila nastanitev v hotelu in spoznavanje z estradniki iz Madžarske, Romunije, Bolgarije, Bosne, Srbije in Hrvaške. Skupaj nas je bilo okoli trideset, vsi pa smo bili tam na povabilo Ballantinesa, ki je generalni sponzor tega glasbenega dogodka.
Lepa, mila temperatura, nam je omogočala, da smo šale, plašče in bunde pustili v hotelskih sobah in se do dvorane, kjer je potekal osrednji dogodek, sprehodili kar v rekelčkih, namenjenih za to posebno priložnost. Brez problema bi lahko v takšni klimi preživljal zime tudi doma! Podelitev nagrad, ki je potekala v prekrasni dvorani, prepolni kričeče mladine bom raje prepustil fotkam…
Gužva v parterju...
Jessie J
Shakira

Podelitev nagrad
Enrique














Tudi žurkica kasneje je bila več kot na nivoju…

Ballentines dekleta
Gušti in Massimo














Naslednji dan so nas popeljali po Madridu in nam razkazali mesto v vsej njegovi lepoti. Ogromna, z zgodovinskimi znamenitostimi posejana metropola izžareva mogočnost španske kulture skozi stoletja. Gre za izredno lepo mesto, prepolno ljudi na vsakem koraku. Peljali so nas v tipične španske restavracije in nas gostili “od spredaj in zadaj”. Španci res znajo jesti in uživati v hrani.
Seveda ne morem mimo tega, da se je ravno takrat v Madrdu odvijal znameniti El Classico, opevani nogometni derbi, v katerem si nasproti stojita velikana Real Madrid in Barcelona. Žal so bile karte že zdavnaj razprodane, pa smo šli nekaj ur pred tekmo vseeno malo povohat, kakšen je utrip pred štadionom. Tekmo smo kasneje spremljali v restavraciji, kjer so nam postregli z vrhunsko večerjo. Za šankom smo navijali in se veselili, ko je Barcelona razbila Real, kar se dogaja skoraj redno že kar nekaj časa. Žal smo bili v svojem navijanju sredi Madrida bolj osamljene duše…
…res lep konec tedna sem preživel v Madridu. Nepozaben.

Arena za bikoborbe
Stadion Santiago Bernabeu

Ni komentarjev:

Objavite komentar