sobota, junij 25

Zaz

Nisem ravno tip človeka, ki bi brskal po internetu in iskal nove bande in izvajalce, čeprav bi to nekako sodilo k mojemu poklicu. No, tokrat so me opozorili, naj si ogledam pričujoči posnetek:


Ulični nastopači Zaz, so ulico v zelo kratkem času zamenjali za koncertne odre in znane festivale. Še posebej priljubljeni so postali v Srbiji, kar se tudi vidi po komentarjih na YouTube. Po pričevanju Bajage, glasbenega kolega iz Beograda, so jih iz Srbije kontaktirali za koncert še v času, ko se še niso zavedali svoje popularnosti in se posledično niso niti znali pogovarjat o nastopih…No naposled bodo le nastopili, mislim da v Novem Sadu.
In kaj je tako presunljivega na njih? Mene osebno je očarala neizmerna energija in volja, ki vre iz g. Zaz, njena vokalna interpretacija, ki spominja na Edith Piaf ter iskrenost in otroška igrivost v očeh, medtem ko med prepevanjem komunicira z bandom. Veselje do igranja je čutiti tudi pri ostalih dveh članih banda, ki groovata in peljeta komad od začetka do konca z nasmehom na licih. Posledično tako skupaj pričarajo nasmeh tudi na licih poslušalcev.
Vokal, kontrabas in akustična kitara so dovolj za odličen komad, ko bi le kdaj slišali kaj takega na slovenskih radijskih postajah!?  

Ni komentarjev:

Objavite komentar