nedelja, april 3

Trg Milana Mladenovića

Pred dnevi sem v Beogradu na televiziji spremljal začetek iniciative, ki jo je začela mlada srbska stranka LDP (liberalno demokratska partija), da bi se plato pred kultnim Domom Omladine preimenoval v Trg Milana Mladenovića, pevca skupine Ekatarina Velika.
Milan Mladenovič je bil poet, kitarist, pevec in nasploh vizionar takratne glasbene scene. Umrl je, če se ne motim za rakom na grlu v začetku devedesetih. Bil je pred časom, njegova dela so pustila neizmerno globok pečat pri mnogih današnjih glasbenikih. Sam se takrat nisem zavedal njegove veličine in sem precej neangažirano spremljal pot Ekatarine Velike, njegovega matičnega banda. Še danes pa slišim v vokalu Urbana ali pa našega Tokca iz skupine Dan D način petja in uporabe vokala na način, značilen za pevca in genija Milana Mladenoviča.
Mogoče kot zanimivost: svojo glasbeno pot je začel v bandu Šarlo Akrobata v katerem so bili še Koja - kasneje Disciplina Kičme, Vlade Divljan - kasneje IDOLI, ter Milan Mladenovič - kasneje Ekatarina Velika.
Definitivno podpiram iniciativo po imenovanju platoja pred Domom Omladine po Milanu in podajam link na facebook, kjer lahko enako stori tudi vsakdo od vas.


Ni komentarjev:

Objavite komentar