V Zagrebu poberemo Emo in pičimo proti Beogradu. Pove nam, da še nikoli ni bila tam in da se veseli. Ob polnoči se pripeljemo pred hotel Balkan na Terazijah v samem centru mesta. Spakiramo se po sobah in gremo jest. Kam pa bi šli? Hm, če je Ema prvič v Beogradu, jo je treba peljati na Skadarlijo, malo uličico sredi Beograda z avtentičnimi starogradskimi gostilnicami. Pridemo, zavijemo v prvo po vrsti - Zlatni bokal in yes, še strežejo. To je čar Beograda; v ponedeljek ob 1h ponoči še strežejo in tudi tamburaši še igrajo.
In kaj boste naročili, sprašuje kelner? Aja hm, Ema, Zava in Jerc so vegeterjanci in medtem, ko smo mi nabadali čevape, telečje medaljone in vešalice, so nemesojedi zobali pečene paprike in pomfri. Ja, Srbija res ni za vegeterjance. Tudi lokalni tamburaši so izkoristili priložnost in nam preigravali starogradske, vmes se jim je za strune sem ter tja zataknil tudi kakšen evro. Ura je dve ponoči in čas je, da se naspimo, naslednji dan imamo snemanje oddaje – zbor ob 12h hotelski avli. »A vedno se jih najde ene par, ki ni jim dosti te dežele čar,« Pero, Zava in Jerc, ki so po parih ta kratkih ravno padli v štimung, se spustijo v noč raziskat, če je v centru še kaj odprtega?
Naslednji dan se dobimo pred recepcijo naspani in nabriti za oddajo, nekateri pa še zelo jutranji. To so te naše krhke umetniške duše, ki ne spustijo niti koščka svojega življenja v bojazni, da ne bi česa zamudili? Pridemo na set ob dogovorjeni uri, a ker se snemanja nikoli ne odvijajo po časovnicah, smo bili na vrsti šele čez 5 ur?! Mogoče bi vam Pero in Zava lahko povedala, kaj pomeni vzdržljivost čakanja z vsem bremenom neprespane noči;)
![]() |
ATA Carnet |
Ni komentarjev:
Objavite komentar