ponedeljek, november 22

Pot v Velenje

V sredo, 17. novembra sem imel intervju na velenjski lokalni tv postaji VTV. Sreča, da sem že prejšnji dan pred domačo hišo poskušal vžgati avto, »zaverglal« dvakrat, trikrat – v prazno. To opazijo »modelčki«, ki se zbirajo v lokalu v naši hiši, zvečine iz vrst nekdanjih fuzbalerjev in mi hitijo pomagat porivat avto, ki je naposled le vžgal. Vsa čast Branetu Oblaku in ekipci za pomoč, grem dalje. Že po nekaj metrih vožnje mi crkne radio, kazalec za bencin pade, brisalci se komaj še premikajo, izgubljam elektriko. Na srečo je v naši ulici mehanik, zapeljem naravnost pred njegovo garažo - avto crkne?! Pride prijazen, mlad mehanik in reče: »Hja, alternator je fuč, danes že zapiramo, jutri do 17h bo gotov«.
Naslednji dan pridem po avto, mehanik mi svetuje naj se malo vozim naokrog, dokler se  akumulator ne napolni. Ni problema, tako ali tako sem namenjen v Velenje. Plačam, ni bilo poceni in že se vozim proti Šaleški dolini. Na poti poslušam radio, nogometaši igrajo proti Gruziji, v Stožicah košarkaški spektakel Olimpija-Valencia, na Štajerskem rokometni derbi Gorenje-Pivovarna Laško, v odbojki Blejčani igrajo proti Poljakom. Matr, le kdo bo na lokalni tv postaji gledal glasbeno oddajo z naslovom Popcorn?! Po tolikih letih izkušenj - čista začetniška napaka.
Sem že na poti, zdaj nima smisla jadikovati in se smiliti samemu sebi. Ustavim se v Lukovici na pumpi, kjer prodajajo hudo kavo iz avtomata. Preden pridem do kavomata, se prerivam mimo skupinice štajerskih fantov, ki so si prav tako vzeli kofibrejk. S kartonastim lončkom v roki se usedem za volan, »zakurblam« avto - nič, probam še enkrat - nič??!  Pa saj ne morem verjet, kolnem in grem prosit mlade Štajerce, ki so se po vsej verjetnosti vračali s šihta, če lahko porinejo moj avto. Navkljub mladosti in številčnosti avto ostane nem. Eden izmed njih je očitno vedel za kaj gre, brž so pripeljali svoj avto in vžgali smo na kleme! Poduči me, da je z alternatorjem vse v redu in da se je verjetno »zapigal« akumulator?! Kaj pa je to »zapigal«, sprašujem neveden. To pomeni, da se ti navkljub izpravnemu alternatorju, akumulator več ne polni in vsakič, ko bi ugasnil motor bi ga lahko vžgal le še na kleme. Potrebno bo zamenjati akumulator! Na mojo srečo jih prodajajo na pumpi, še tretjič sem notri in zaposlene že sili na smeh. Kupim akumulator, ni bilo poceni, fantu stisnem v roko za rundo. Spet mi je nekdo rešil rit.
Pridem v Velenje, oddelam intervju. Na poti nazaj poslušam radio in Gruzija premaga Slovenijo. Fak, kakšen dan?!

1 komentar:

  1. zakaj pa nisi na tem akumulatorju z brusnim papirjem očistil levi in desni pol in zakaj nisi
    isto z brusnim papirjem očistil klem.

    mogoče pa ta akumulator na sliki sploh ni zanič ko bi očisti levi in desni pol teh oblog bi se ga morda dalo normalno nafilati .Samo poizkusiti bi bilo treba .Morda altenator sploh nu bil zanič .
    in ti je nagajala skozi samo ta obloga med akumulatorjem in klemami .
    Škoda boš vedel za drugič včasih se splača biti malo sam svoj mojster ker si lahko prihraniš
    dosti denarja .

    OdgovoriIzbriši